Servicii

Citologia reprezintă o metodă rapidă, ieftină, minim invazivă și eficientă de diagnostic, cu aplicabilitate ridicată în orice clinică /cabinet/ spital, de către medicii veterinari, atât patologi, cât și clinicieni.

Histopatologia reprezintă o metodă avansată ce are ca finalitate de cele mai multe ori un diagnostic de certitudine. Are ca obiect de studiu detaliile structurale tisulare (aranjamentul celular/pattern, diferențierea țesuturilor).

Bacteriologia presupune cultivarea si identificarea elementelor bacteriene din probe patologice si stabilirea susceptibilitatii la antibiotice. Micologia presupune cultivarea si identificarea ciupercilor din probe patologice (levuri, mucegaiuri, fungi dimorfi).

PCR în timp real este o tehnică cantitativă, bazată pe reacția în lanț a polimerazei (PCR), ce monitorizează amplificarea unei molecule de ADN/ARN țintite în timpul PCR (adică în timp real) cu producerea unui semnal fluorescent specific.

Prin intermediul examenului coproparazitologic sunt detectați paraziții cu localizare intestinală și, uneori, pulmonară. Metodele utilizate sunt următoarele:

Se recomanda utilizarea imunocitochimiei în vederea diagnosticului diferențial între procesele neoplazice (ex: limfom B celular VS limfom T celular, sarcom VS carcinom etc.) și a diagnosticului de certitudine în anumite boli infecțioase (Coronaviroza).

Se recomanda utilizarea imunohistochimiei în vederea diagnosticului diferențial între procesele neoplazice (ex: limfom B celular VS limfom T celular, sarcom VS carcinom, tumori neuroectodermice etc.), stabilirii factorilor de prognostic în procesele neoplazice, diagnosticul de certitudine în anumite boli infecțioase (Coronaviroza, Herpesviroza, Caliciviroza etc.).